Sortowanie
Źródło opisu
Katalog
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
W32 (Solidarności 90)
(2)
W51 (Bielskiego 3)
(1)
Autor
Chołuj Irena
(1)
Jankowska Paulina
(1)
Kessler David A. (1951- )
(1)
Kowalska-Niewadzi Iwona
(1)
Pawlak Roman (dietetyk)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Ciąża
(1)
Dietetyczne środki spożywcze
(1)
Kobalamina
(1)
Kompulsywne objadanie się
(1)
Nawyki konsumenckie
(1)
Poród
(1)
Połóg
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Psychologia ekonomiczna
(1)
Suplementy diety
(1)
Witaminy
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Żywienie
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
Psychologia
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Urodzić razem i naturalnie : informator i poradnik porodowy dla rodziców i położnych / Irena Chołuj. - Wydanie trzecie. - Mszczonów : Fundacja Źródło Życia, 2017. - 338, [3] strony, [20] stron tablic kolorowych : ilustracje ; 24 cm.
Bibliografia na stronach 336-338.
Rodzić po ludzku. Informator i poradnik porodowy dla rodziców i położnych, który zwraca uwagę na indywidualność procesu narodzin. Książka czytelnie przedstawia wartość porodu naturalnego, w szczególności zaś takiego, który może przebiegać w domu kobiety rodzącej.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 618 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Indeks.
Kreując jedzenie, producenci i restauratorzy wykorzystują składniki i techniki, które sprawiają, że staje się ono dla nas wyjątkowo smakowite i pobudza nasz układ nagrody. W efekcie, choć nie odczuwamy głodu, nadal chcemy jeść. Supersmaczne jedzenie przejmuje panowanie nad naszym apetytem i naszymi odruchami, a producenci żywności nad naszymi portfelami. David Kessler, doświadczony lekarz i polityk, który w rządzie Stanów Zjednoczonych toczył boje przeciwko przemysłowi tytoniowemu, teraz demaskuje praktyki przemysłu spożywczego i restauracyjnego, chwytające nas w pułapkę naszej biologii, i szuka odpowiedzi na pytanie, jak się z niej uwolnić.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy rozdz.
Witamina B12 ma dużo większe znaczenie dla naszego zdrowia, niż dotąd przypuszczano. Niestety, jej niedobór jest zjawiskiem powszechnym na całym świecie i może dotyczyć każdego z nas. Niniejsza publikacja wyjaśnia, kto i dlaczego może być narażony na niedobór witaminy B12, oraz opisuje zarówno częste, jak i rzadkie jego objawy, a także możliwości leczenia. Zawarta w niej wiedza, zdobyta przez autora dzięki jego pracy naukowej oraz praktyce medycznej, może okazać się zbawienna dla wielu osób.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej